Errezetak

Miriam Ortiz, Sukaldari makrobiotikoa - HUMMUS Tolosako Babarrunarekin

Argazkia

Osagaiak

  • 400 gr babarrun egosi (betiko eran)
  • Tahini-a: Goilarakada handi bat (sesamo krema).
  • Limoi erdi baten zukua.
  • Kuminoa - Kafe goilarakada txiki baten laurdena.
  • Aliñoa:

  • Olioa: 100 ml.
  • Ozpindutako Ibarrako piperrak-3/4
  • Gatza.
  •  
  • Nola prestatu
  • Babarrunak, tahinia, zukua eta kuminoa bol batean jarri eta xehetu, kremotsua geratu arte. (Bukaeran dekorazio bezela jartzeko, babarrun egosi ale batzuk gorde genitzazke).

Aliñorako:

  • Olioa, ozpindutako piparrak eta gatza, irabiatu.
  • Piparra bat gorde, zatitu eta gero gainetik jartzeko.

Hummus-a bol batean jarri eta ondoren aliñoa gainetik bota.

Humuss-a jateko, pate moduan jan genezake, barazki batzuekin, natxoekin, ogi xigortuarekin.

Sarrera gixa egokia, zizka mizka moduan.

Sandwich-ean ere jarri daiteke, beste barazki batzuekin.